JESENKOVANJE V VRTCU VUZENICA

Zopet je z vetrom in soncem prišumela čez Pohorje in Kozjak – nagajiva, pisana in lahkotna tetka jesen – v Vuzenico in se ustavila tudi pred vrtcem.

Iskali smo jo v okolici vrtca in ji na stežaj odprli okna in vrata, da smo začutili njeno toploto, čar njene moči pa imenovali potovanje skozi teden ali JESENKOVANJE.

V PONEDELJEK smo prebirali zgodbice o jeseni, o gozdnih junakih, pisanih – čudežnih listkih,o mušnici brez belih pik in škorcu, ki ni zobal grozdja, ampak orehe.

V TOREK smo se odpravili na pohod okrog vrtca, šole, na travnik, k belim brezam, v gozd in nabrali pisane jesenske liste, palčke, storže, jerebiko in vse to prinesli v vrtec.

V SREDO  smo imeli ustvarjalni dopoldan, saj so izdelki iz vsega nabranega kar potovali na osrednji prostor z likovnimi izdelki. Čudovite lepljenke, ježki iz gline, sončnice iz koruze, nanizanke iz listkov so krasili pročelje pred vrtcem.

V ČETRTEK  je bil najslajši, saj so nam prijazni dedki spekli hrustljave, sladke in vroče kostanje. Vsem dedkom še enkrat HVALA za pomoč.

V PETEK  smo naše jesensko popotovanje zaključili s plesno šolo Harmonija in v skupinah zaplesali ob poskočni glasbi.

 

Čudovito vreme nam je ves teden prihajalo nasproti in mi z njim z roko v roki.

 

Vzgojiteljica

 Sonja Vrhnjak

20171013_095011 IMG_20171012_101902