Drobtinica – stojnica na ploščadi tržnice, sobota, 19. 10. 2019

Območno združenje Rdečega križa s svojimi krajevnimi organizacijami v Vuzenici, Radljah, Breznu in na Muti že osmo leto sodeluje v mednarodni kampanji Drobtinica, ki sicer poteka v Sloveniji pod okriljem Rdečega križa Slovenije že petnajsto leto.

Drobtinica je namenjena zbiranja prostovoljnih prispevkov, ki bodo namenjeni izključno šolskemu skladu v okoljih, kjer bo kampanja tudi potekala. Kampanja je zasnovana tako, da naši prostovoljci skupaj z osnovnošolci šole, kateri bodo zbrana sredstva namenjena, na stojnicah menjajo pekovske in druge prehrambne izdelke za prostovoljne prispevke. Drobtinica pa ni le zbiranje prostovoljnih prispevkov, ampak je namenjena tudi osveščanju širše javnost glede vse bolj pereče problematike nezadostne in/ali nepravilne prehrane naših najmlajših – osnovnošolcev ter spodbuja čut za solidarnost s tistimi, ki so se znašli v stiski.

Drobtinica je povezana tudi s svetovnim dnevom hrane, ki je 16. oktobra. Tako smo tudi mi izbrali datum za našo kampanjo okoli tega dneva.

V soboto, 19.10.2019, ste od 8.30 do 12.00 vabljeni na našo stojnico na ploščadi tržnice v Vuzenici in na ta dan kruh vzamete pri nas, ter s tem pomagate otrokom OŠ Vuzenica.

drobtinica