Dan slovenske hrane in tradicionalni slovenski zajtrk na OŠ Vuzenica

Od leta 2012 obeležujemo dan slovenske hrane, vsak tretji petek v novembru.

Letos je dan slovenske hrane danes, 15. novembra.

V okviru dneva slovenske hrane poteka tudi projekt Tradicionalni slovenski zajtrk. Projekt se posebej osredotoča na otroke, šolajočo mladino, njegov glavni namen pa je izobraževati, ozaveščati in obveščati o pomenu zajtrka, pomenu in prednostih lokalne oz. slovenske hrane, pomenu kmetijstva in čebelarstva za pridelavo hrane ter njunem vplivu na okolje.

Tudi na Osnovni šoli Vuzenica smo letos obeležili dan slovenske hrane s tradicionalnim zajtrkom in ta dan imeli naravoslovni dan. Učenci so pripravili likovno razstavo na temo tradicionalnega zajtrka in v telovadnici skupaj zapeli pesem Čebelar. Učenci od 1. do 4. razreda so si ogledali medeno stojnico (g. Žvikart) ter si sami pripravili čaj na čajanki, ki so jo pripravile članice društva Ajda Koroške. Učenci od 5. do 9. razreda pa so imeli delavnice na temo skrb za zdravje, v sodelovanju z ZD Radlje ob Dravi.

 

Zapisala                                                                               Ravnateljica

Ines Gerold                                                                 dr. Mojca Hrastelj Brelih

Vuzenica, 15. 11. 2019

 splet1splet2splet3