CŠOD – 3. razred

Preživeli 1. dan.

Težko pričakovani dan… zjutraj nas pričaka dež, ampak kljub vsemu, vznemirjeni, polni pričakovanj.

Prihod na CŠOD Škorpijon, prijazna gospa Mirjana nas sprejme in poda osnovna navodila ter nas napoti v sobe.

Jupi!!! Ups, postiljanje postelj… ne gre, ne znam, ne morem… vse gre, vse zmorem. Do kosila sobe urejene.

Zdaj pa čas za naravo. Raziskovanje gozda, iskanje živali. Ko se umirimo, prisluhnemo navodilom, smo zelo uspešni. Najdemo ogromno hroščev, pa čebelo, stonogo, močerada in celo žabo. Postavljanje bivaka, prvo iščemo rešitve sami, pa nam kar nekako uspeva, ob razlagi učitelja, pa postanemo že pravi profesionalci v postavljanju bivakov.

Še vreme sodeluje z nami, megle se dvigujejo, izza oblakov že kuka sonce.  Pred nami se odpre prekrasen pogled, ki sega daleč čez mejo Slovenije, vse do avstrijskega Gradca.

Že smo pripravljeni za večerjo, ki je čisto po našem izboru… PICA.

Po večerji bi običajno sledilo spanje, a ne tukaj! Čaka nas še večerni sprehod. Toplo se oblečemo in obujemo, s seboj vzamemo lučke, saj je zunaj že trda tema. Gremo v gozd do avstrijske meje, ki pa ni tako zelo daleč. V gozdu za par trenutkov ugasnemo svetilke in opazujemo nočni gozd ter čakamo, da se nam očke navadijo na temo. V temi prisluhnemo (vsaj poskušamo) tišini. Ker je jasna noč, s tisočerimi zvezdami na nebu, gremo do jase, kjer nam učitelj poda nekaj zelo zanimivih podatkov o zvezdah, planetih…

Ampak sedaj smo pa res že utrujeni, vrnemo se v sobe. Se umijemo ter utrujeni popadamo v postelje. Seveda pogrešamo starše, sestrice in bratce, ampak smo že veliki in jutri nas čaka nov dan, poln prijetnih doživetij.

 

Učiteljica Darja Jeznik

cšod1 cšod2 cšod3 cšod4 cšod5